Pictura de sevalet

La cursurile de Studiul formelor și al culorii, elevii și își vor exprima liber ideile, gândurile și trăirile, fără a fii îngrădite, se vor juca pe paletă cu culorile, vor învăța să le amestece și să obțină nuanțe și tonuri, să obțină diferite tipuri de pete,  prin care să transpună elementele din realitate în propria viziune.

Activitățile practice din atelier le stimulează imaginația, astel încât aceștia vor putea să vină cu idei noi și să facă conecxiuni între ele, le dezvoltă spiritul critic prin care ei vor putea să deosebească o operă de valoare față de una de calitate îndoielnică și limbajul plastic prin care ei vor putea să realizeze o imagine utilizând elementele de limbaj plastic.

Prin realizarea planșelor copii vor dobândi încredere în ei și își vor dezvolta o personalitate și un stil propriu prin care să se individualizeze de ceilalți semeni.

Cursul le oferă noțiunile de bază pentru a înțelege o imagine de artă, de orice tip și pentru a realiza compoziții plastice, utilizând mijloace de expresie și experimentând diferite tehnici în culori de apă, care să îi pregătească pentru viitoarea carieră artistică.